El ple del Consell Comarcal aprova la pròrroga del protocol de col·laboració per impulsar el projecte d’abastament d’aigua de nou municipis amb connexió al Consordi d’Aigües de Tarragona

30/01/2022 Actualitat

El ple del Consell Comarcal aprova la pròrroga del protocol de col·laboració per impulsar el projecte d’abastament d’aigua de nou municipis amb connexió al Consordi d’Aigües de Tarragona

S'ha aprovat per unanimitat durant el ple del Consell Comarcal que es va celebrar el passat dilluns

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat, l'aprovació de la pròrroga del Protocol de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, els ajuntaments de Sarral, Santa Coloma de Queralt, Conesa, Les Piles, Savallà del Comtat, Llorac, Vallfogona de Riucorb, Forès, Passanant i Belltall i la Diputació de Tarragona, per impulsar el Projecte d'abastament d'aigua en alta d'aquests municipis amb connexió al Consorci d'Aigües de Tarragona i que es va celebrar el passat dilluns dia 24 de gener.

Aquest primer ple de l'any s'ha realitzat de forma telemàtica a causa de la situació sanitària i la incidència d'òmicron.

El febrer de 2021 es va signar el conveni i ara amb aquesta aprovació, s'amplia fins al desembre del 2023. Aquest protocol de col·laboració permetrà, a través de la connexió entre el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i Sarral-Forés, millorar la qualitat i la quantitat d'aigua que arriba aquests municipis que fa anys que pateixen mancances en l'abastament d'aigua potable per al consum dels seus habitants, sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de què tenen disponible.

El projecte consta de tres fases, la primera es farà durant aquest any 2022 i les següents en els anys successius (2023 i 2024).

La primera fase té un pressupost de 4.100.000 euros i compta amb el finançament més important de l'Agència Catalana de l'Aigua, i també de la Diputació de Tarragona i els municipis beneficiats.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà serà l'encarregat de l'execució de les obres i de la gestió del servei un cop executades.