El ple del Consell Comarcal aprova l'adjudicació del servei d'ajuda a domicili

02/03/2022 Actualitat

El ple del Consell Comarcal aprova l'adjudicació del servei d'ajuda a domicili

L'empresa adjudicatària ha estat la Fundació Vilaniu per a l'atenció a la Dependència i pròximament signarà el contracte

El passat dilluns 28 de febrer el ple ordinari del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar l'adjudicació del servei d'ajuda a domicili a la Fundació Vilaniu per a l'atenció a la Dependència.

El Servei d'ajuda a domicili (SAD) social i de dependència, fins al mes de setembre es gestionava a través de les empreses Fundació Vilaniu i Accent Social (zona de Santa Coloma de Queralt) i a partir de l'octubre, Fundació Vilaniu donava servei a tota la comarca. El passat mes de novembre va sortir la licitació del servei i l'única empresa que es va presentar va ser la Fundació Vilaniu per a l'atenció a la Dependència.

Durant l'any 2021, es van realitzar 89 serveis, un 9% més que l'any anterior i el nombre de serveis tancats van ser de 36. Així mateix, el nombre d'hores de SAD Social van ser de 6737,58, un 28% més que l'any 2020 i el nombre d'hores de SAD Dependència van ser de 6569,75, un 14% més respecte a l'any anterior, degut en part al fet que les persones usuàries dels centres de dia amb els tancaments per COVID van sol·licitar aquest servei, així com l'atenció a famílies amb infants en situació de risc.

Pel que respecte a municipis, Montblanc ha atès un total de 44 serveis, seguit de l'Espluga de Francolí que va atendre 13 i Santa Coloma de Queralt que va atendre un total de 8.