El Ple rebutja la resolució de la Junta Electoral Central sobre el president Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras

29/01/2020 Actualitat

El Ple rebutja la resolució de la Junta Electoral Central sobre el president Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat una moció on es rebutja la resolució de la Junta Electoral Central per la qual s’intenta executar la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i s’ ordena la retirada de la seva credencial de diputat. En la moció s’assenyala que l’esmentada resolució vulnera tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya.

També s’expressa el rebuig a la resolució de la mateixa Junta Electoral Central en què nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras, malgrat la recent sentència del TJUE en què es dictamina que hauria d’haver recollit l’acta d’eurodiputat i, per tant, tindria immunitat parlamentària. A més, en data 5 de gener, el Parlament Europeu ha reconegut com a eurodiputats al propi Oriol Junqueras, a Carles Puigdemont i a Toni Comín.

Per contra, s’expressa els suport a les propostes aprovades pel Parlament de Catalunya el passat dia 4 de gener, així com a les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili.

Per últim, s’insta l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país, destacant que “s’ha de posar fi a la repressió, la judicialització i la persecució d’ electes, representants de la societat civil i institucions que, a més de no aportar solucions, allunyen l’acord polític” i es reclamar la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Documents associats: