El president del Consell Comarcal s’acomiada del càrrec fent balanç dels seus dos anys de mandat

30/06/2021

El president del Consell Comarcal s’acomiada del càrrec fent balanç dels seus dos anys de mandat

Magí Trullols, l'encara president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’acomiada, aquesta setmana, del càrrec que ha ocupat durant els últims dos anys.
 

Abans de cedir la presidència, Trullols ha volgut fer un balanç exhaustiu del seu mandat, que ha tingut lloc en un entorn de «consens» i d’«unitat», fet que ha volgut posar en valor. D’aquesta manera, ha agraït la feina feta tant pels consellers i per les conselleres comarcals, com pel personal del Consell Comarcal i de l’Organisme Autònom de Desenvolupament que, en tot moment, s’han mostrat «implicats i compromesos tant per mantenir i adequar la feina del dia a dia a la difícil situació viscuda, com per desenvolupar nous projectes i iniciatives».


Per Trullols, durant aquests dos anys «he intentat, sempre i, en tot moment, actuar amb la màxima responsabilitat» posant per sobre de tot «el servei a la comarca, als seus pobles i a la seva gent». Tot i això, el president de l’organisme supracomarcal ha reconegut que han sigut dos anys intensos, marcats per la pandèmia de la Covid-19 i, també, pels aiguats de l'octubre de 2019. En aquest sentit, el president ha tingut un especial record per a les víctimes d’ambdós successos i pels danys materials que van causar les pluges.
 

Ara bé, Trullols insisteix que no s’ha deixat de fer feina, ni tan sols durant els mesos més durs de confinament domiciliari, fent que l'organisme s’adaptés a la nova realitat del teletreball i que no quedés cap actuació pendent. Això, ha suposat poder avançar en projectes com l'aprovació de la Carta del Paisatge; la posada en marxa de la seu de BaseActiva a Santa Coloma de Queralt (traslladant i unificant serveis a la Baixa Segarra); la creació de la xarxa de telecomunicacions a nivell comarcal i institucional; la creació de l'Agència Comarcal de l'Energia; la licitació de les obres de millora al Centre Comarcal de Tractament de Residus; la implantació del Curs Formatiu de Grau Superior d’Energies Renovables, el primer d'aquestes característiques a fer-se a la comarca; o l’abastament d’aigua potable provinent del CAT a nou municipis de la comarca que actualment en pateixen mancança.
 

Tots aquests projectes, expressa l'encara president, s’han fet pensant també en com «lluitar contra un dels problemes més greus que estem patint a la comarca, com és el despoblament rural: la reversió d'aquesta situació mereix una actuació del tot prioritària».
 

La setmana que ve, s'ha programat un ple extraordinari durant el transcurs del qual Magí Trullols renunciarà a la presidència i cedirà el càrrec a Carme Pallàs, que es convertirà en la primera dona presidenta d’aquest organisme, tal com es va pactar en l’acord de govern a principi de mandat. El ple tindrà lloc dilluns, dia 5 de juliol, a les 19.00h.