El Servei Comarcal de Joventut inspecciona les instal·lacions juvenils i fa assessorament

22/06/2021

El Servei Comarcal de Joventut inspecciona les instal·lacions juvenils i fa assessorament

El Servei Comarcal de Joventut és l’encarregat de realitzar les inspeccions a les instal·lacions juvenils de la comarca i d’assessorar les persones que gestionen les instal·lacions en el cas que es vulguin realitzar millores o reformes.

 

Durant aquest 2021, s’ha assessorat una entitat per a la reobertura d’una instal·lació juvenil a la Conca de Barberà i s’han atorgat quatre subvencions a empreses i entitats relacionades amb les activitats juvenils i que permeten que les instal·lacions també en surtin beneficiades. El Servei Comarcal de Joventut també destina el mes de juliol a visitar les activitats que es porten a terme en aquestes instal·lacions, sobretot, casals de vacances i colònies. Està previst que, enguany, se’n vistin 15.

 

Aquestes visites serveixen per fer una radiografia de la situació, comprovant la documentació de les persones responsables de l’activitat, les condicions de l’estada, etc.

 

Les inspeccions, normalment, es fan entre els mesos d’abril i maig, tot i que des que va començar la pandèmia, s’ha ajornat al mes d’octubre, per tal que les instal·lacions es puguin dedicar exclusivament a la gestió de la pròpia activitat.

 

A la Conca de Barberà hi ha set instal·lacions juvenils: la Casa de Colònies Món Serè a Les Piles; la Casa de Colònies Somsomnis i la Casa de Colònies Rector de Vallfogona, a Vallfogona de Riucorb; l’Alberg Jaume I i la Casa de Colònies La Capella, a L’Espluga de Francolí; la Casa de Colònies English Summer, a Vallclara; i la Casa de Colònies Cal Català, a Vilanova de Prades.

 

Aquestes accions es fa mitjançant un conveni de delegació de competències entre la Direcció General de Joventut de la Generalitat i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.