El servei d'atenció a persones immigrades, emigrades i refugiades de la Conca de Barberà inicia el curs de coneixement de la societat catalana

12/07/2022 Actualitat

El servei d'atenció a persones immigrades, emigrades i refugiades de la Conca de Barberà inicia el curs de coneixement de la societat catalana

La durada del curs és de 15 hores i es realitza de l’11 al 14 de juliol a Baseactiva

El servei d'atenció a persones immigrades, emigrades i refugiades (SAPIER) de l'Àrea d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha iniciat el dia 11 de juliol el curs de "Coneixement de la societat catalana" per a persones nouvingudes i retornades a Catalunya majors de 16 anys. Es tracta de la segona edició, ja que fa unes setmanes es va realitzar aquest curs a Concactiva, a Montblanc.

El curs orienta a l'alumnat sobre els trets fonamentals de Catalunya i de l'àmbit local, de l'Estat espanyol i de la Unió Europea; drets i deures, serveis públics, sistema polític i administratiu, participació política i social i coneixements bàsics derivats del marc normatiu d'estrangeria.

Aquesta formació pretén promoure l'autonomia de l'alumnat i dotar-lo de les competències necessàries per comprendre la realitat social la que viu. L'objectiu principal és contribuir al fet que la persona nouvinguda, a través dels coneixements impartits en el curs, sigui capaç o tingui eines i recursos per donar una solució a les situacions i problemes que la vida quotidiana li pugui plantejar.

Les 11 persones assistents al curs són naturals de Marroc i Ucraïna, veïnes de Santa Coloma de Queralt.