El servei d'igualtat, migracions i ciutadania atén 159 persones refugiades durant el 2022

07/02/2023 Actualitat

El servei d'igualtat, migracions i ciutadania atén 159 persones refugiades durant el 2022

Així mateix des del SIAD, la psicòloga ha fet 209 entrevistes

El servei d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà continua treballant per atendre a totes aquelles persones que ho necessiten.

Dins aquest servei es troba l'Oficina tècnica Pla Inclusió Social (PLIS), el servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el servei d'Atenció a Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades (SAPIER). Dins de l'Oficina tècnica Pla Inclusió Social (PLIS) es troben el pla de Salut Comunitària de l'ABS Montblanc que inclou el projecte Donem Vida al Parc! Fem Salut, amb els Ajuntaments de Sarral i Blancafort, la prescripció Social i el banc d'Ajuts Tècnics, els Horts Socials i Ecològics, amb l'Ajuntament de Montblanc, Habitatge el qual inclou el reglament d'accés a habitatge temporal per situació d'emergència social per pèrdua d'habitatge, juntament amb el servei d'habitatge (Concactiva), el Consell de l'Habitatge de l'Espluga de Francolí, la participació en el Pla Local d'Habitatge de Montblanc i el projecte "Subvenció d'activitats extraescolars", amb l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

Pel que al servei d'informació i atenció a les dones (SIAD) atenen la coordinadora/treballadora social, una advocada i la psicòloga. La coordinadora/treballadora social ha fet 58 entrevistes, l'advocada ha fet 44 entrevistes i la psicòloga ha fet 209 entrevistes durant el 2022.

També es presta el servei d’atenció integral (SAI) per a persones LGBTI.

Pel que fa al servei d'Atenció a Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades (SAPIER) ha atès per municipis a les següents persones refugiades a la comarca:

 

Municipi

Homes

Dones

Total

Blancafort

5

14

19

L’Espluga de Francolí

9

8

17

Les Piles

1

2

3

Montblanc

15

32

47

Sarral

1

5

6

Santa Coloma de Queralt

13

18

31

Vallfogona de Riucorb

1

1

2

Vilanova de Prades

1

4

5

Vimbodí i Poblet

5

24

29

TOTAL

51

108

159

I el Servei de primera acollida ha atès als municipis de l'Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.