El setembre es posa en marxa un cicle formatiu d'elaboració de productes alimentaris

05/04/2019 Actualitat

El setembre es posa en marxa un cicle formatiu d'elaboració de productes alimentaris

Aquesta setmana s’ha presentat oficialment el nou cicle formatiu dual de grau mitjà d’indústria alimentària que s’estrenarà el proper curs escolar a l’institut Martí l’Humà de Montblanc.

La creació del nou cicle formatiu respon a la demanda expressada per les empreses d’aquest sector que hi ha a la comarca de tenir una formació específica adaptada a les seves necessitats. Per Francesc Benet, president del Consell Comarcal, la posta en marxa d’aquest nou cicle permetrà adaptar l’oferta formativa a la demanda laboral tan important que tenen ara mateix les empreses d’aquest sector de la Conca de Barberà.

Imma Hueso, directora de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, va destacar en la roda de premsa de presentació del cicle que, per la quantitat d’alumnes que en aquests moments acaben l’ESO a la comarca, feia falta que el Departament d’Educació de la Generalitat organitzés un cicle més a la Conca de Barberà. Això obre les portes a que els joves rebin una formació que els habilita per inserir-se laboralment en les empreses de la Conca.

També es va destacar que el nou cicle és de caire dual, fruit de la col·laboració tan destacada que hi tenen les empreses de la comarca i especialment Concactiva, l’organisme de promoció econòmica del Consell Comarcal, que cedirà una part de les seves instal·lacions per a les activitats del cicle.

El Consell Comarcal ha posat també sobre la taula la necessitat de crear a la comarca un cicle formatiu de grau superior d’aquesta branca d’estudis, amb la finalitat de formar professionals de nivell superior.