El SIAD Conca de Barberà impulsa una campanya per visibilitzar les dones rurals

14/10/2021

El SIAD Conca de Barberà impulsa una campanya per visibilitzar les dones rurals

 

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà engega una campanya de visibilització de les dones rurals coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals, que se celebra el 15 d’octubre.

 

La campanya, coordinada des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, es promou sota el lema ‘Les dones de la Conca trenquem estereotips’, i té per objectiu donar a conèixer els llocs de treball que desenvolupen les dones de les comarques rurals, com la nostra. No només són dones que actualment estan treballant, sinó també diferents dones que han hagut de créixer i evolucionar, en la majoria dels casos, en una societat patriarcal i conservadora.

 

 

A la campanya, hi han participat sis voluntàries: Raquel López Soro, cap actual de la policia local de Montblanc; Mariona Rendé Civit, propietària del celler Rendé Masdéu, de l’Espluga de Francolí; Ariadna Codines Sánchez, pagesa i treballadora a NovAgrària, de l’Espluga de Francolí; Nati Ninot, formatgera i creadora de la formatgeria i formatges Sant Gil d'Albió; i Nati i Rosita Camps Franquesa, propietàries de l’Hostal Restaurant Colomí de Santa Coloma de Queralt.

 

La campanya, que s’engegarà demà mateix, dia 15 d’octubre, es difondrà en diferents formats: s’ha editat un cartell de presentació, s’ha preparat una exposició itinerant (que de moment es podrà veure al pati del Consell Comarcal) i uns microreportatges en format vídeo que es difondran a través de les xarxes socials del Consell Comarcal i en els quals les voluntàries expliquen les seves vivències i experiències.