El SIAD Conca de Barberà organitza formació en línia per a dinamitzar el punt lila i multicolor dels pobles durant la Festa Major

07/06/2021

El SIAD Conca de Barberà organitza formació en línia per a dinamitzar el punt lila i multicolor dels pobles durant la Festa Major

El SIAD Conca de Barberà i els ajuntaments de la comarca treballen per unes festes lliures d’actituds sexistes, racistes i LGBTIfòbiques. Amb aquest objectiu, els municipis de la comarca despleguen la campanya NOMÉS SÍ ÉS Sí, que comporta la presència del punt lila i multicolor, com a punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes. Concretament, es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGBTI. El punt té una funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment, entre els joves i en els ambients més nocturns.

Les persones que vulguin dinamitzar el Punt Lila i Multicolor del seu municipi un dia de la Festa Major poden participar en la formació en línia que es durà a terme el 22 de juny de les 17.00h a les 19.00 h. Les persones i entitats interessades poden apuntar-se al seu ajuntament abans de divendres dia 18. En aquesta sessió formativa, les persones participants adquiriran coneixements relacionats amb les violències de gènere i coneixeran el protocol d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes en espais públics d’oci.

Aquesta actuació s’ha finançat amb càrrec als crèdits rebuts del Ministerio de Igualdad, Secretaría de Estado de Igualdad i contra la violència de gènere a tots els ajuntaments i al Consell Comarcal de la Conca de Barberà.