El SIAD organitza una marxa exploratòria per Montblanc el dia 1 d'abril

15/03/2019 Actualitat

El SIAD organitza una marxa exploratòria per Montblanc el dia 1 d'abril

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà realitza diferents activitats gratuïtes per commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La intenció és recordar i reivindicar el rol de les dones en la societat i la lluita per la igualtat de gènere que contínuament es porta a terme. Totes les activitats reben la col·laboració de l’Institut Català de les Dones (ICD).

L’activitat es durà a terme el dilluns dia 1 d’abril a les 18.30 h. Es tracta d’una passejada exploratòria amb perspectiva de gènere oberta a tothom. Durant el recorregut pel municipi de Montblanc, es parlarà de quins elements afavoreixen la vida quotidiana i de les percepcions d’inseguretat que poden generar alguns entorns i elements del municipi en les dones. També es podran fer fotografies a aquells espais i elements que es van trobant a l’entorn urbà i que generen aquestes percepcions. El punt de sortida serà el Consell Comarcal (C/ St. Josep, 18) a les 18.30 i l’activitat finalitzarà a les 20.30 h.

Les marxes exploratòries s'originen a principi dels anys noranta a la ciutat de Toronto. Consisteixen en l'avaluació realitzada en el municipi que fa un grup representatiu de la població d'un espai sentit com a problemàtic o insegur o especial rellevància.

Les marxes exploratòries poden ser utilitzades per a diagnosticar la situació de variats espais públics o semipúblics com a paradors de busos, carrers, llocs de treball, escoles i els seus voltants, estacionaments de superfície i subterranis, banys públics, botigues comercials, sistemes de transport, camins, etc. Us convidem a visitar el nostre web per tal d’ampliar la informació dels actes: http://www.concadebarbera.cat/agenda-bs