Els ajuntaments presenten al·legacions als projectes de parcs eòlics i solars

17/02/2021

Els ajuntaments presenten al·legacions als projectes de parcs eòlics i solars

Durant la sessió del Consell d'Alcaldes de dilluns passat, els alcaldes també van debatre sobre la situació dels projectes de parcs eòlics i solars que es contemplen a la Conca de Barberà en la recentment creada Ponència d’Energies Renovables, que té per objectiu analitzar la viabilitat dels avantprojectes de parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques de Catalunya.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha encarregat a una consultora externa la redacció dels informes en relació a la instal·lació de parcs eòlics i solars que es plantegen a la comarca, de manera que un cop els ajuntaments de cada municipi afectat tenen l’informe, poden formular les al·legacions que consideren oportunes a la Ponència d’Energies Renovables.

Actualment, estan dins del termini d’exposició pública, els següents projectes, dels quals cal redactar l’informe per si es volen presentar al·legacions:

-El parc fotovoltaic de Plans de Jori a l’Espluga de Francolí

-El parc fotovoltaic de Costa Foraster a Barberà de la Conca

-El parc fotovoltaic del Castell de Riudabella a Vimbodí i Poblet

-El parc fotovoltaic La Conca a Barberà de la Conca

 

Els projectes que es contemplen en la Ponència d’Energies Renovables i dels quals ja s’han enviat al·legacions són:

-Planta fotovoltaica Brigola Solar

-Parc solar fotovoltaic Els Comellars

-Parc solar fotovoltaic el Jepet

-Parc solar fotovoltaic Pla del Marquet

-Parc eòlics Els Gorgs

-Parc eòlic Les Guàrdies

-Parc eòlic Coll de Targa

-Parc eòlic La Torra

-Parc eòlic Cobertran

 

La Ponència d’Energies Renovables veu viables o té en procés de tràmit parcs eòlics o solars a la Conca de Barberà que afecten, un total de 10 municipis: Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Rocafort de Queralt, Barberà de la Conca, Llorac, Les Piles, Conesa, Sarral i Santa Coloma de Queralt.

Cal recordar que la Conca de Barberà és la cinquena comarca amb més aerogeneradors, un total de 78, mentre que ara se’n sol·liciten 82 més. Pel que fa a l’energia fotovoltaica, se sol·liciten 654 hectàrees de superfície per a instal·lar les plaques solars.