Els alumnes de 3r d'ESO de la comarca reben formació en matèria de Seguretat i primers auxilis

27/02/2022 Actualitat

Els alumnes de 3r d'ESO de la comarca reben formació en matèria de Seguretat i primers auxilis

El projecte és un dels més veterans de l'Oficina Jove, fa més de 20 anys que s'organitza i capacita als joves en temes de seguretat i de prevenció

L'Oficina Jove de la Conca ha preparat un any més les xerrades sobre els primers auxilis amb l'objectiu d’explicar als alumnes de 3r d'ESO de la comarca les nocions bàsiques de protecció, de seguretat i de primers auxilis.

Les xerrades són impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat veïns de l'Espluga de Francolí, Montblanc i de Santa Coloma de Queralt.

Els joves reben coneixements sobre els primers auxilis i alhora aprenen a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s'expliquen els primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també s'explica la prevenció i la seguretat (PAS - protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d'emergències europeu 112). En cada sessió es practica a través d’una demostració la reanimació cardiopulmonar a través d’uns ninos.

Es realitzaran un total de 8 xerrades als centres Institut Martí l’Humà i al Col·legi MD Serra de Montblanc, a l’Institut Joan Amigó de l'Espluga de Francolí i a l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt.