Els alumnes de 5è de primària de l'escola Salvador Ninot obren les activitats del Programa educatiu El Bosc i els Incendis, del curs 2021-2022

21/02/2022 Actualitat

Els alumnes de 5è de primària de l'escola Salvador Ninot obren les activitats del Programa educatiu El Bosc i els Incendis, del curs 2021-2022

El passat dimecres 17 de febrer, els alumnes de cicle superior de l'escola Salvador Ninot del municipi de Sarral, van iniciar les activitats de la vint-i-cinquena edició del programa educatiu El Bosc i els Incendis, amb la sortida al bosc. Aquest any la sortida es fa al terme municipal de Sta. Coloma de Queralt i Bellprat.

La primera part de l'activitat es va realitzar al bosc verd on els alumnes han pogut conèixer i identificar la flora i la fauna de la zona, posar en pràctica conductes respectuoses pel bosc i la prevenció d'incendis.
Seguidament, just abans de l'hora de dinar, han pogut estar presents a l'alliberació d'una au que es trobava al centre de recuperació de fauna salvatge.

Després de dinar i de conèixer el bosc verd i veure l'alliberament, es van traslladar al bosc cremat, afectat per l'incendi. Allà s'han pogut veure les diferències d'una zona a l'altre.
Com a cloenda de l'activitat s'ha dut a terme una plantació d'arbres per tal de posar el nostre granet de sorra per ajudar a la regeneració de la zona.

Uns 300 alumnes de cicle superior de la comarca, participaran aquest curs en el programa que duu a terme entre el Cos d'Agents Rurals de la Conca de Barberà i les educadores ambientals del Consell Comarcal.