Els alumnes de P5 de l’Escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt visiten la depuradora

05/05/2021

Els alumnes de P5 de l’Escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt visiten la depuradora

Els nens i les nenes de P5 de l’Escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt van visitar les instal·lacions de l’EDAR, ahir, dimarts, com una de les activitats activitats d’educació ambiental que realitzen i que tenia per objectiu conèixer el tractament que rep l’aigua a la depuradora del seu municipi.

 

Els alumnes van poder conèixer tot el procés de gestió que es du a terme amb l’aigua des que surt de casa fins que torna al medi natural, de manera que va aprendre la importància de tornar l’aigua neta i completar el cicle de l’aigua correctament.

 

També van poder observar l’entrada d’aigua bruta a la planta, l’eliminació dels residus sòlids, l’eliminació de la matèria orgànica al reactor i la sortida d’aigua neta cap al medi fluvial del riu Gaià.

 

La realització d’aquestes visites es fa mitjançant tècnics educadors que adapten les explicacions als coneixements de cada curs i als projectes que treballen a l’aula. Aquesta activitat està inclosa dins el programa de visites a instal·lacions de gestió ambiental de la comarca que es realitzen a través del Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.