Els càrrecs electes del Consell Comarcal reben una formació sobre la gestió de projectes finançat amb fons Next Generation

19/06/2024 Actualitat

Els càrrecs electes del Consell Comarcal reben una formació sobre la gestió de projectes finançat amb fons Next Generation

Aquesta formació és una mesura obligatòria en la gestió de projectes europeus finançats amb fons Next Generation

El passat 26 de juny de 2023, el ple va aprovar el pla de mesures antifrau que té com a objectiu garantir i declarar que, en l'àmbit de la seva actuació, tots els fons vinculats a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) gestionats pel Consell s'han utilitzat de conformitat amb les normes aplicables, en particular en relació amb la prevenció, detecció i correcció del frau i els conflictes d'interès. En aquest sentit, prenent de base aquest document i mitjançant la formació, es defineix una estratègia dirigida a assolir un model d'organització que integra els principis de responsabilitat, transparència, optimització de recursos, compliment, integritat i gestió per objectius, així com el seguiment i el control d'aquests.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència conegut com a PRTR és l'estratègica que ha formulat el Govern d'Espanya per accelerar la recuperació social i econòmica generada per la COVID-19, i que compta amb el finançament i el suport de la Unió Europea. Aquest Pla comprèn un conjunt de reformes i inversions adreçades a incrementar la capacitat de creixement mitjançant l'ús dels fons europeus de la manera més eficient possible. En la gestió d'aquests projectes, la formació es considera com una de les mesures que s'inclouen en la prevenció del frau, la corrupció i els conflictes d'interès, i s'han d'adreçar a tots els nivells jeràrquics.

Aquesta formació va consistir a conèixer els principis de gestió del conjunt del Pla: fites i objectius, etiquetatge verd i digital, anàlisi de riscos en relació amb possibles impactes en el medi i analitzar aspectes relatius a les mesures de prevenció, detecció i correcció en cas de conflicte d'interès.