Els menjadors escolars de la Conca disposaran de dispositius contra l'ennuegament

04/09/2018 Actualitat

Els menjadors escolars de la Conca disposaran de dispositius contra l'ennuegament

El Consell Comarcal ha adquirit un total de 19 d’aquests aparells contra l'ennuegament, per un import global de més de 3.200 €, a l’empresa Gestió Integral 360SC. Aquests aparells estaran situats als menjadors escolars que gestiona el Consell Comarcal.  

Un ennuegament impedeix l'entrada d'oxigen en els pulmons, ja que s'obstrueix la principal via respiratòria. Aquesta manca d'oxigen, si es perllonga per més de 4 minuts, pot causar danys cerebrals seriosos, derivant en una mort cerebral si es perllonga fins als 10 minuts. D'aquí la importància de poder actuar amb la màxima rapidesa i agilitat sobre la víctima, garantint les màximes possibilitats de supervivència.

En aquests moments el Consell Comarcal gestiona un total de deu menjadors escolars, a través de l’empresa Cuina i Gestió, SLU de Reus, i tenen una mitjana de 260 comensals diaris. És per aquest motiu que, en el marc del procés de millora continua del servei, s’ha optat per equipar amb sistemes d'antiennuegament, ja que, juntament amb les parades cardiorespiratòries o les morts sobtades, les morts causades per asfíxia degudes a un ennuegament ocasionen anualment la mort de més de 1.900 persones, només a l’Estat espanyol.

A més de disposar dels equips, és molt important que les persones que siguin responsables de la seva utilització, si arribés el moment d’haver-los d’emprar, estiguin degudament formades. Aquest dimecres, dia 5 de setembre, al matí, al voltant de vint-i-cinc monitors de menjador de la comarca participaran en un taller pràctic sobre el funcionament dels nous dispositius antiennuegament de què disposaran, a partir de l’inici d’aquest curs, els menjadors escolars que gestiona el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.