Els nou municipis del projecte comarcal d’abastament d’aigua ja han aprovat el conveni de col·laboració

23/02/2021

Els nou municipis del projecte comarcal d’abastament d’aigua ja han aprovat el conveni de col·laboració

Nou pas endavant per al projecte comarcal d’abastament d’aigua. Els nou municipis implicats: Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb ja han aprovat, als seus respectius plenaris, el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per a regular l’execució del projecte de connexió al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), de manera que el Consell Comarcal actuarà com a entitat subministradora d’aigua als ajuntaments.

El president de l’ens, Magí Trullols, es mostra satisfet amb el procés del projecte, que permetrà millorar la qualitat i la quantitat d’aigua que arriba a aquests municipis, que fa anys que pateixen mancances per a l’abastament d’aigua potable per al consum dels seus habitants, ja sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de la que tenen disponible.

El conveni detalla que el projecte s’executarà en tres fases. La primera, preveu l’extensió de la xarxa d’abastament d’aigua del CAT fins a Forès i té un pressupost de 4.236.000 €. La segona fase preveu portar l’aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt i té un pressupost de 2.815.000 €. L’última fase contempla portar l’aigua als restants municipis i té un pressupost de 2.731.000 €. Ara, l’Agència Catalana de l’Aigua ja ha publicat les bases per a la subvenció de la segona fase.

En total, doncs, el projecte puja a un 11.730.000 € que es finançaran amb els ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments implicats. Els ajuntaments implicats aportaran 785.000 €, i la resta la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua (que ja ha concedit un ajut inicial de 3.127.000 € per a la primera fase del projecte).

Per altra part, la Diputació de Tarragona prestarà l’assistència tècnica a les tres fases del projecte a banda de col·laborar econòmicament en cada fase del projecte, i el Consell Comarcal coordinarà l’execució de tot el projecte.