Els primers auxilis entren a les aules dels centres de secundària de la comarca

31/01/2018 Actualitat

Els primers auxilis entren a les aules dels centres de secundària de la comarca

L'Oficina Jove de la Conca de Barberà inicia aquest divendres una nova tanda de xerrades-taller de primers auxilis dirigides als centres de secundaria de la comarca. L'objectiu d'aquests tallers és capacitar als alumnes de 3r d'ESO de la comarca a enfrontar-se a situacions d'emergència i fins i tot que requereixin coneixements bàsics de primers auxilis. El primer centre on es portarà a terme és el col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc.

Les xerrades/taller són impartides, de forma desinteressada, per bombers, del Cos de Bombers de la Generalitat, residents a l'Espluga de Francolí i a Montblanc. A cadascuna es donen les nocions bàsiques de primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat, tractament de talls i cremades, etc.), també s'explica la prevenció i la seguretat (PAS - protegir, avisar i socórrer- i el telèfon d'emergències europeu 112), i finalment es realitzen pràctiques de reanimació cardiopulmonar amb maniquins especialitzats.

Fa més de vint anys el Consell Comarcal, primer a través del Servei Comarcal de Joventut i ara de l’Oficina Jove, ofereix formació en primers auxilis als instituts i centres de secundaria de la comarca que desitgen oferir aquesta formació als seus alumnes. Les xerrades són molt participatives amb exemples pràctics per fomentar els primers auxilis i resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se a l’entorn més quotidià dels joves.