Es presenta el Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà al Consell d'Alcaldesses i Alcaldes

04/04/2023 Actualitat

Es presenta el Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà al Consell d'Alcaldesses i Alcaldes

Amb la presentació es conclou amb l'última sessió participativa per acabar de definir les actuacions amb les aportacions que puguin sortir de cada Ajuntament
 

Ahir dilluns 3 d'abril es va celebrar, al Castell dels Comptes de Santa Coloma de Queralt, el Consell d'alcaldes i alcaldesses de la Conca de Barberà. Entre altres punts del dia, es va presentar el Pla d'Acció d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Comarca.

La presentació va anar a càrrec del Gabinet CERES, empresa d'estudis sociològics i de mercats, qui està donant suport durant tot el procés de l'elaboració del Pla. La sessió va ser inaugurada amb la presentació del conseller d'Acció Social i president del Consell Consultiu de la Gent Gran, el Sr. Santi Fornés.

Durant la reunió es va explicar l'evolució de tot el Pla d'Envelliment, en el qual s'està treballant des del 2021 des del Consell Comarcal i amb col·laboració estreta amb el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Conca de Barberà, fins a arribar al document on es recullen les actuacions a desenvolupar durant els pròxims anys a la Conca de Barberà. Després de dur a terme una diagnosi per conèixer la situació actual de les persones grans i els recursos existents, es van realitzar una sèrie de consultes participatives amb les associacions de gent gran de la comarca i unes sessions tècniques per tal de definir les necessitats i possibles activitats a portar a terme. Amb la presentació del Pla al Consell d'alcaldes i alcaldesses es conclou amb l'última sessió participativa per acabar de definir les actuacions amb les aportacions que puguin sortir de cada Ajuntament.

L'objectiu d'aquest Pla és promoure, fomentar i treballar per la millora de la qualitat de vida de les persones grans, incidint en el benestar físic, cognitiu, social i emocional, fomentant l'autonomia de la persona dins de la seva llar, treballant en col·laboració i en xarxa amb tots els agents de la comarca, d'una manera inclusiva, des de la prevenció i l'empoderament, de manera integral i interdisciplinària en pro de la independència i una vida activa.

Aquest Pla és finançat pel Departament de Drets Socials, qui promou la seva implantació a tot el territori, després de valorar les conseqüències patides per la gent gran, arran de la COVID-19, per lluitar contra la solitud no volguda i promoure un envelliment saludable.