Es presenta la nova pàgina web i el restyling del logotip de turisme del Consell Comarcal

26/04/2022 Actualitat

Es presenta la nova pàgina web i el restyling del logotip de turisme del Consell Comarcal

Entre les novetats també es troba el canvi de domini incorporant la paraula turisme

Aquest dilluns dia 25 d'abril es va fer la presentació oficial de la nova pàgina web de l'àrea de turisme del Consell Comarcal, així com el restyling del logotip i el nou domini on es podran veure totes les novetats.

La presentació va anar a càrrec de la Consellera de Turisme, Sílvia Iturria i va destacar aquests canvis per tal de millorar el posicionament de la comarca com a destinació turística.

Pel que fa al nou portal web, el qual està adaptat a tots els dispositius, inclou el canvi de domini incorporant la paraula turisme (concadebarberaturisme.cat), així com una imatge i contingut totalment renovada, pensada i dissenyada perquè sigui més ordenada, fàcil i intuïtiva.

La pàgina s'ha publicat en català i castellà tot i que està previst que estigui disponible pròximament en anglès i francès.

Actualment, al web es registren més de 63.000 visites d’usuaris cada any i mitjançant el nou portal es vol augmentar tant el nombre d’usuaris com la durada i la qualitat de les visites de la pàgina.

Entre les novetats més destacades hi trobem:

§ Un apartat específic i dedicat al monestir de Poblet, símbol de la comarca.

§ un apartat d'Experiències que recull tota l'oferta de tots els agents socials i econòmics que intervenen en el turisme de la comarca.

§ Els pobles: s'ha volgut donar visibilitat a tots els pobles i s'ha ordenat per zones geogràfiques que ajuden al visitant a ubicar-se: Muntanyes de Prades, Conca estricta, l'Alt Gaià, Baixa Segarra i Vall del Corb. Compta també amb una fitxa especialitzada per a cadascun dels 22 municipis i pedanies. En aquesta, es pot consultar les activitats, museus, visites guiades, allotjaments, gastronomia i agenda d'activitats de cada municipi.

§ L'enoturisme: amb 3 apartats diferents un dedicat a la ruta del Trepat, un altre als cellers modernistes i un tercer apartat dedicat als cellers visitables.

§ Viles emmurallades i castells: La Conca de Barberà va ser una terra de reconquesta i repoblació, són nombrosos els castells, castells palau, torres o viles emmurallades que actuaven de línia defensiva de la Marca Hispànica i que permeteren l'expansió de la Catalunya Nova amb el monestir de Poblet com a màxim exponent.

Exemples: Montblanc, Conesa, castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt, castell de Barberà...

§ Productes artesanals: que engloba l'artesania (ceràmica, vidre bufat,...) i els productes típics artesanals.

§ Espais naturals protegits

§ Restaurants i allotjaments: la novetat és que no estan ordenats per municipis i alfabèticament, sinó que van rotant donant visibilitat a tots per igual.

§ Rutes de senderisme i cicloturisme: la novetat és que hi ha cercadors amb diversos filtres per trobar l'itinerari que més s'ajusta al visitant segons la distància, dificultat, municipi.

§ La web compta amb un apartat d'agenda amb un calendari que et permet buscar les activitats que es fan en un dia concret. S'informa de tots els actes, fires i dates assenyalades. Si un establiment o empresa turística vol aparèixer, només s'ha de posar en contacte amb el Servei de Turisme del Consell Comarcal.

Pel que fa al restyling del logotip de turisme, es tracta d'una actualització dels elements visuals i identificatius de la marca i s'ha canviat el nom, substituint "La Conca" pel nom complet de la comarca "Conca de Barberà" i s'ha afegit la paraula "turisme", mantenint la tipografia, disseny i colors.