Es presenta l’informe del projecte d’abastament d’aigua de la comarca al Consell d’Alcaldesses i Alcaldes

04/04/2023 Actualitat

Es presenta l’informe del projecte d’abastament d’aigua de la comarca al Consell d’Alcaldesses i Alcaldes

Aquest va tenir lloc ahir dilluns 3 d’abril al Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt

El passat dia 6 de març, el ple del Consell Comarcal va aprovar el projecte d’abastament d’aigua en el que els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Sta. Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat, disposaran d'aigua a través de la connexió amb la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. Aquests municipis tenen un dèficit històric en la quantitat i qualitat de l'aigua que subministren, i amb l'execució total del projecte d'abastament, es podrà disposar d'aquest recurs adequadament.

És per això que, ahir dilluns durant el Consell d’Alcaldesses i Alcaldes es va presentar l’informe d’aquest projecte que está impulsat pel Consell Comarcal que està dividit en tres fases i compta amb la participació dels ajuntaments afectats, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Consorci d’Aigües de Tarragona i la Diputació de Tarragona.

La seva execució ascendeix a un import de prop de 5 milions d'euros i compta amb el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.

Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament fins a Sta. Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte.

Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant aquest any i disposar d'aquesta infraestructura a finals de l'any 2024.