Finalització del curs d’alfabetització “Lletres per a tothom” a Montblanc

25/07/2019 Actualitat

Finalització del curs d’alfabetització “Lletres per a tothom” a Montblanc

El servei de Nova Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha finalitzat el curs d’alfabetització en llengua catalana portat a terme al municipi de Montblanc.

Aquest curs iniciat al febrer i finalitzat al juliol ha tingut una durada de 120 hores, repartides en 90 h lectives portades a terme per la tècnica en polítiques migratòries del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i les últimes 30 hores portades a terme amb voluntàries de l’associació de dones de Montblanc que han realitzat activitats diverses, on la conversa i el coneixement de l’entorn han tingut tot el protagonisme.

Es van inscriure un total de 27 persones de les quals 19 han assistit amb regularitat. Les nacionalitats presents al curs han estat: Marroc, Rússia, Argentina, Ghana, Colòmbia i Senegal. L’Ajuntament de Montblanc va col·laborar en la cloenda del curs amb una visita guiada per Montblanc i un esmorzar al Casal d’entitats, lloc on s’han realitzat les classes.

Recordem que aquest curs forma part de les actuacions d’àmbit de primera acollia i integració d’immigrants nouvinguts a la comarca i té com objectiu introduir a les persones assistents en la llengua catalana.