Finalitzat amb èxit el cicle d’activitats Intergeneracionals sobre l’assessorament energètic a la Conca de Barberà

10/05/2023 Actualitat

Finalitzat amb èxit el cicle d’activitats Intergeneracionals sobre l’assessorament energètic a la Conca de Barberà

L’alumnat del Cicle Superior d’Energies Renovables va oferir assessorament a diferents associacions de gent gran de la comarca.

Amb motiu del Dia Europeu de la Solidaritat entre Generacions que es va celebrar el dia 29 d'abril, el Consell Comarcal i l'Institut Martí L'Humà de Montblanc, van organitzar una sèrie de trobades per promoure el vincle intergeneracional des de l'assessorament i consultes sobre temes relacionats amb l'energia. L'alumnat del Cicle Superior d'Energies Renovables, junt amb el professor i els tècnics de l'Agència Comarcal d'Energia i de l'Oficina de Transició Energètica van compartir els seus coneixements i respondre dubtes de les persones de Solivella (el 24 d'abril), de Barberà de la Conca (el 27 d'abril) i de Vimbodí i Poblet (el 4 de maig).

A més d'explicar conceptes bàsics per entendre una factura de llum, consultes sobre les energies renovables o com podem fer per estalviar electricitat a casa, es va oferir un assessorament individualitzat a cada persona, tenint en compte les particularitats de la seva factura de llum i companyia contractada, per així aconseguir una reducció en la despesa i el consum elèctric.

Les persones assistents van mostrar molt d'interès en l'activitat, ja que van poder aclarir molts dubtes. L'alumnat, des del primer moment, es va mostrar molt motivat i predisposat per a participar d'aquesta actuació, dedicant tres matins sencers a la gent gran. En total es van beneficiar d'aquesta activitat gratuïta unes 30 persones, i es preveu reprendre les trobades al curs escolar del 2023-2024 per tal de proposar-les a la resta de municipis de la comarca.

Aquesta activitat va ser organitzada per l’àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal, dins del Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà, amb la col·laboració de l'institut Martí L'Humà de Montblanc, l'Agència Comarcal d'Energia i l'Oficina de Transició Energètica de la Conca de Barberà.