I Festival senderista de les Muntanyes de Prades, Costa Daurada

07/10/2021

I Festival senderista de les Muntanyes de Prades, Costa Daurada

Descobrir Catalunya organitza el I Festival senderista de les Muntanyes de Prades, Costa Daurada, amb el suport del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de l’Alt Camp, del Baix Camp i Costa Daurada.

El Festival ofereix, al llarg dels tres dies (els propers 22, 23 i 24 d’octubre), rutes guiades a peu per a tota mena de públic i a uns preus inferiors als habituals: guiatges musicals, nocturns, experiències astronòmiques, vins, etc., un programa ple d’activitats per a tots els gustos i edats en plena natura de les Muntanyes de Prades.

Aquest festival ofereix l’oportunitat de gaudir dels serveis professionals de guies locals per descobrir la cara més real i sovint desconeguda de diversos racons de les Muntanyes de Prades. L'oferta d'allotjament i restauració que ofereixen les tres comarques impulsores del projecte; la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Baix Camp, també fomenta la pernoctació dels visitants al Festival.

A la proposta, també s'hi sumen activitats paral·leles pròpies de l'entorn que realitzen els operadors habituals de la zona com ara tallers, tasts, exposicions, etc., amb l’objectiu de donar a conèixer la riquesa cultural, gastronòmica i patrimonial d'aquest paisatge de la Costa Daurada. Aquest festival s'inspira en els "Walking Festivals" de països centreeuropeus on estan molt consolidats i amb un fort impacte en el turisme local.

Un esdeveniment únic per promoure el turisme de proximitat, després de la pandèmia, i per promocionar les Muntanyes de Prades com a destinació turística de qualitat, saludable i de natura.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins dels valors de la Carta Europea de Turisme Sostenible per reforçar els valors vers la sostenibilitat, la cura i el civisme en el nostre paisatge i es converteix en una aposta per donar un impuls al turisme d'interior i ensenyar i promocionar l'extensa natura que comparteixen.

Per més informació i inscripcions, consulta la pàgina web: https://festivalsenderistamuntanyesdeprades.cat/