Impulsem una campanya de sensibilització per la recollida de residus

09/12/2021

Impulsem una campanya de sensibilització per la recollida de residus

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, juntament amb els diferents ajuntaments de la comarca, ha començat una campanya de sensibilització ciutadana per la recollida de residus. La campanya s'allargarà durant tot el desembre i es realitzarà a través d'un punt informatiu itinerant que recorrerà diferents municipis. Als punts informatius hi haurà educadors i educadores ambientals que facilitaran tota la informació necessària a la ciutadania.

L'objectiu és resoldre tots els dubtes dels usuaris sobre la recollida selectiva, explicar els horaris de la recollida porta a porta durant les festes de Nadal i també donar a conèixer els serveis de recollida de voluminosos, de poda i de les deixalleries que es donen des del Consell Comarcal, a més de sensibilitzar la ciutadania sobre els avantatges mediambientals i econòmics que impliquen per a la població una bona gestió de residus, recomanant el consum responsable i, per això, també s'informarà la població sobre els hàbits, les eines i els serveis disponibles per tal de reduir al màxim la generació de residus, ja que el millor residu és el que no es produeix.

D'altra banda, els educadors i educadores ambientals repartiran entre les persones interessades embuts per facilitar la recollida d'oli de cuina usat.

El primer punt informatiu que es realitzarà serà a Montblanc aquest divendres 10 de desembre.

La resta de punts seran:

  • Vilaverd: Dissabte dimecres 15 de desembre

 

  • Espluga de Francolí: Divendres 17 de desembre

 

  • Santa Coloma de Queralt: Dilluns 20 de desembre

 

  • Vimbodí i Poblet: Dimecres 22 de desembre

 

  • Sarral: Dijous 23 de desembre

 

  • Barberà de la Conca: dimecres 29 de desembre