Impulsem una campanya per garantir els drets LGBTI adreçada a empreses i comerços

13/09/2021

Impulsem una campanya per garantir els drets LGBTI adreçada a empreses i comerços

L’àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania referma la seva defensa i garantia dels drets LGBTI i posa en marxa una campanya adreçada a empreses i establiments oberts al públic de la comarca contra la discriminació d’aquest col·lectiu per raó d'orientació sexual, gènere i identitat de gènere, i es compromet a desenvolupar i garantir els seus drets per assegurar que es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

 

La campanya es difon amb el lema ‘Aquí no posem etiquetes. Ets lliure de ser com vulguis’ i, prèvia adhesió al manifest, es facilitarà un distintiu que podran exhibir tots els establiments que s’hi adhereixin i que indicarà que el públic LGBTI hi és benvingut.

 

El distintiu es donarà als negocis que ho sol·licitin i que estiguin adherits al directori d’establiments publicat a https://concadebarbera.cat/servei-datencio-integral-sai-persones-lgbti. Per formalitzar l’adhesió a la campanya caldrà omplir un formulari (que es pot trobar a la pàgina web del Consell Comarcal) i enviar-lo al correu electrònic: sai@concadebarbera.cat.

 

El Consell Comarcal encoratja els establiments de la comarca a sumar-se a la iniciativa per «enfortir un ecosistema divers i inclusiu, capaç d’atraure i fidelitzar nous nexes com el col·lectiu LGBTI, i potenciar un entorn econòmic que comparteixi els valors que ens permeten avançar cap a una societat més justa i igualitària».

 

L’àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania també ha editat un vídeo de sensibilització que es difondrà a través de les xarxes socials del Consell Comarcal.

 

A més, amb la col·laboració de Concactiva, es demana l’adhesió al Manifest contra la discriminació LGBTI d’empreses i establiments comercials de la Conca de Barberà i el compromís de reconeixement, reciprocitat i visibilització envers la comunitat LGBTI, a més de condemnar qualsevol actitud de rebuig, prejudici i hostilitat contra aquest col·lectiu.

 

La presentació ha anat a càrrec d’Aida Morgades Agüera, consellera comarcal d’Igualtat: Josep Maria Vidal Minguella, conseller comarcal de promoció econòmica i habitatge; i Laura Anglès, coordinadora del Servei d’Atenció Integral per a persones LGBTI.