Inaugurada oficialment la variant del GR-175 que passa per Blancafort i Solivella

04/10/2018 Actualitat

Inaugurada oficialment la variant del GR-175 que passa per Blancafort i Solivella

Diumenge 30 de setembre es va inaugurar oficialment el GR175-6, la nova variant de l’itinerari de La Ruta del Cister a peu i en BTT que passa per Blancafort i Solivella. L‘acte ha consistit en dues caminades simultànies des de Blancafort i Solivella fins el santuari del Tallat. Hi ha participat un total de 70 persones de totes les edats, procedents de diferents municipis de la comarca i de les comarques veïnes.

Els participants van sortir a les 8’15h del matí, un grup des de la plaça dels Arbres de Blancafort, i un altre des de la plaça de la Creu de Solivella. Més endavant els dos grups es van retrobar en un punt per continuar junts fins al santuari del Tallat, on es va servir un aperitiu i es va celebrar l’acte d’inauguració oficial de la nova variant. A la inauguració hi ha assistit el President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; el Conseller de Turisme del Consell Comarcal, Jordi Miró; l’Alcalde de Solivella, Enric Capdevila; el Regidor de Joventut i Esports de Blancafort, Joan Pijuan, el Conseller de Joventut del Consell Comarcal, Josep M. Anglés; i el CE La Xiruca Foradada, Pep Cunillera.

La nova variant esta homologada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), senyalitzada amb pals i banderoles pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i amb les marques blanques i vermelles pel CE La Xiruca Foradada, entitat creadora i cuidadora del GR175. L’objectiu d’aquesta variant és d’oferir més serveis (allotjaments, restauració, comerços,...) als caminadors i ciclistes que fan el tram del monestir de Poblet al monestir de Vallbona; i ampliar la xarxa de camins i itineraris de diferent interès i/o dificultat als diferents tipus de públic que recorrin a peu o en BTT La Ruta del Cister.