Inici del nou servei de recollida tèxtil porta a porta a la Conca de Barberà

22/06/2023 Actualitat

Inici del nou servei de recollida tèxtil porta a porta a la Conca de Barberà

Entrarà en funcionament a partir del dia 1 de juliol

A partir del dia 1 de juliol s'inicia el nou servei de recollida tèxtil porta a porta a la Conca de Barberà. El servei és gratuït i és per tal que la fracció tèxtil, la qual representa aproximadament el 4% en pes dels residus municipals totals, sigui seleccionada correctament, ja que dins del conjunt de fraccions no ordinàries, el tèxtil té un pes important.

Com funcionarà el servei:

- El 'Porta a Porta' inclou la recollida de roba de vestir, roba de la llar, calçat i complements, que posteriorment passen a ser gestionades a la planta de tractament de gestió de residus tèxtils Roba Amiga.

- Els horaris de recollida s'estableixen inicialment de dilluns a divendres al matí, conjuntament amb el servei de voluminosos.

- L'usuari que disposi de roba per recollir haurà de trucar o demanar el servei mitjançant l'APP per concertar el dia de recollida.

- L'usuari quan tingui el dia de recollida concertat podrà deixar les bosses fora de l'habitatge abans de les 8 h del matí, que es recollirà aquesta durant el matí.

- Per fer efectiva la recollida, cal omplir almenys 4 bosses d'escombraries de mida domèstica o 2 bosses de mida industrial.

- En el cas de persones amb mobilitat reduïda acreditada, n'hi ha prou amb dues bosses d'escombraries domèstiques o una bossa d'escombraries de mida gran.

Es faran punts informatius a tots els municipis amb el repartiment del fulletó de com funciona i d'una bossa reutilitzable de recollida tèxtil en el qual l'usuari podrà anar a la deixalleria, deixalleria mòbil o contenidors de carrer. També es deixaran bosses a tots els ajuntaments per donar servei al màxim d'habitatges.

L'objectiu del Porta a Porta és reduir l'impacte ambiental que implica aquest residu a través d'una gestió adequada. Tanmateix, també es fomentarà la recollida de tèxtil mitjançant contenidors a tota la comarca per tal de reduir tots aquells residus tèxtils que es dipositen al rebuig.