Ja han començat les xerrades de prevenció i primers auxilis als alumnes de tercer d'ESO

20/02/2018 Actualitat

Ja han començat les xerrades de prevenció i primers auxilis als alumnes de tercer d'ESO

L'Oficina Jove de la Conca ha iniciat les activitats que formen part de la campanya anual sobre prevenció i primers auxilis adreçades als alumnes de tercer d'ESO de la comarca.

L'objectiu és formar els alumnes en matèria de protecció, seguretat i primers auxilis. En total aquest any hi participaran uns dos-cents joves. Fins al moment s'ha realitzat formació a l'institut Joan Amigó de l'Espluga de Francolí i al centre de secundaria Mare de Déu de la Serra de Montblanc.

Les xerrades són impartides, de forma desinteressada, per Bombers del cos de la Generalitat veïns de l'Espluga de Francolí i Montblanc. Els joves participants practiquen els primers auxilis i, alhora, aprenen a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cadascuna de les xerrades s'expliquen els primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), prevenció i la seguretat bàsiques (PAS - protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d'emergències europeu 112) i, finalment, es realitzen pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

Les properes xerrades tindran lloc a finals de mes de febrer i primers de març a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc i al mitjans del mes de març la última sessió a l'Institut Joan Amigó de l'Espluga de Francolí.