Jornada de portes obertes als Molins de la Vila amb motiu de la Setmana de la Ciència 2020

02/12/2020

Jornada de portes obertes als Molins de la Vila amb motiu de la Setmana de la Ciència 2020

Més de setanta persones han visitat aquest dissabte els Molins de la Vila de Montblanc amb motiu de la jornada de portes obertes organitzada pel Museu Comarcal i el Campus Extens de la URV a Montblanc i la Conca en col·laboració amb la Diputació de Tarragona amb motiu de la Setmana de la Ciència 2020.

Per dur a terme l’activitat, s’han respectat les mesures sanitàries decretades amb motiu de la pandèmia de la COVID-19. Els participants, aplegats en grups de deu persones, eren rebuts a l’exterior dels Molins, on els tècnics del Museu Comarcal explicaven la història i el funcionament d’aquests. I, després, podien visitar lliurement les instal·lacions i els espais dels Molins de la Vila i veure la maquinària en funcionament. El tema de la Setmana de la Ciència d’aquest any era la utilització de l’energia de la natura.

El museu dels Molins de la Vila de Montblanc, declarats monument històric, està situat a l’emplaçament originari de la Vila Ducal, entre els rius Francolí i Anguera. A l’espai del museu es poden visitar dos antics molins fariners medievals: les restes del molí xic i l’espectacular molí gran o de la Volta, molí fariner de quatre moles del segle XIV. En aquest segon espai, un muntatge museogràfic explica el funcionament dels molins fariners moguts per la força de l’aigua i, alhora, permet veure el seu funcionament.