Jornada a Montblanc de la Diputació per fer el Pla estratègic 2019-2023

28/11/2019 Actualitat

Jornada a Montblanc de la Diputació per fer el Pla estratègic 2019-2023

La Diputació de Tarragona està elaborant el Pla del Mandat 2019-2023 que, per primera vegada, realitza de manera participativa amb el territori. Aquest dimarts la president de l'ens, Noemí Llauradó, es va reunir amb els alcaldes i alcaldesses de la Conca de Barberà per conèixer les prioritats de la comarca i poder-les incloure al pla.

Les trobades amb els representants del territori permeten a la Diputació debatre i conèixer de primera mà inquietuds, objectius i reptes del món local. En aquest sentit, la participació dels seus representants esdevé un eix fonamental del mandat, que se sustenta en el lema ‘Diàleg, col·laboració i oportunitat’. Llauradó es va reunir amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca al Consell Comarcal de la Conca a Montblanc, acompanyada de diversos diputats i diputades i també de l’equip tècnic especialitzat que, utilitzant la metodologia del diàleg apreciatiu, n’extraurà els continguts i les propostes que es tindran en compte a l’hora de dissenyar el Pla de Mandat, juntament amb altres fonts d’informació. El procés participatiu també s’estendrà a altres grups, com els empleats i empleades de la Diputació.

Durant la trobada, la presidenta de la Diputació de Tarragona ha anunciat l’augment econòmic de la partida pressupostària destinada a ajudar els municipis afectats pels aiguats d’aquesta tardor. En el ple que la Corporació celebrarà aquest divendres, està previst que s’aprovi el pressupost per a 2020, que contempla aquest augment, que permetrà destinar fins a 2 milions d’euros a atendre les peticions que els muncipis afectats pels aiguats de les diverses comarques tarragonines realitzin.