La Carpa al pati, el nou projecte de l'Oficina Jove per apropar-se als joves

04/02/2019 Actualitat

La Carpa al pati, el nou projecte de l'Oficina Jove per apropar-se als joves

La necessitat d’arribar a més joves, la constatació de carències especials d’informació dels i les estudiants i la concepció de l’institut com a centre de formació integral del jove defineixen els nous programes d’informació i dinamització als instituts que mantenen l’aproximació de la informació al jove amb un feedback més resolutiu i incorporen el foment de la participació juvenil com a nou objectiu.

L’hora del pati és el marc per excel·lència el moment de contacte amb els joves, on durem a terme la majoria de les accions i on iniciarem les relacions amb els grups de joves estudiants del centre.

L’Oficina Jove de la Conca de Barberà impulsa la Carpa al Pati, un projecte que consisteix en la creació d’un espai participatiu, informatiu i sensibilitzador als centres d’educació secundària i Batxillerat de la Conca de Barberà. Aquest espai informal i itinerant se situarà al pati del centre educatiu una vegada al mes i, en cada ocasió, tractarà una temàtica de manera monogràfica. Els alumnes, durant la seva hora del pati es podran acostar a la carpa i participar de les propostes que plantejarà l’Oficina Jove.

L’objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer els recursos, serveis i les activitats juvenils existents a la comarca i dotar els joves d’una informació contrastada, integral i veraç sobre qualsevol aspecte d’interès juvenil. Les tècniques de Joventut de l’Oficina Jove seran les responsables de dinamitzar aquest espai. Aquest projecte es realitza amb la complicitat dels equips directius dels centres educatius.

La proposta d’activitats és la següent:

1. Què és l’Oficina Jove?: Activitat per a donar a conèixer els serveis i programes que ofereix l’Oficina Jove a través d’un joc de preguntes.

2. Transició escola-treball: Activitat que té per objectiu donar a conèixer la referent d’ocupació juvenil i fer arribar als alumnes tota la informació referent a la transició escola-treball.

3. Play list: La ràdio visita el pati de l’institut i ens convida a conèixer-la i a participar-hi.

4. Arriba l’estiu i...: Activitat adreçada a donar a conèixer totes les alternatives de lleure, formació, treball i oci que ens ofereix l’estiu a la nostra comarca.

5. Exposició Cànnabis... com ho vius?: Activitat que té per objectiu sensibilitzar, prevenir conductes de risc i reduir els danys produïts pel consum de drogues.

6. Joc de la Conca: Joc que té la finalitat de donar a conèixer una mica millor el territori més proper des d’una basant geogràfica, cultural i patrimonial.