La Conca de Barberà acollirà del 4 al 13 de novembre la carpa del projecte Nilak

21/10/2022 Actualitat

La Conca de Barberà acollirà del 4 al 13 de novembre la carpa del projecte Nilak

Rocafort de Queralt acollirà per primera vegada el projecte després de la seva estrena a la Terra Alta

La carpa del projecte Nilak, que ja ha passat per Vilalba dels Arcs i Pinell de Brai amb totes les entrades exhaurides i més de 3.000 espectadores, arriba per primer cop a la Conca de Barberà, amb la instal·lació de la carpa al camp de futbol de Rocafort de Queralt i activitats a Sarral i Montblanc.

El projecte que s'està coordinant juntament amb l'Ajuntament de Rocafort de Queralt i el Consell Comarcal la Conca de Barberà, i que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i la Diputació de Tarragona, s'instal·larà a la Conca de Barberà del 4 al 13 de novembre, on durant 10 dies la carpa i el municipi acolliran diverses actuacions, creacions i tallers de circ, dansa i teatre amb propostes que aniran des de públic infantil a adult, i amb activitats que permetran descobrir diferents singularitats del municipi i la comarca.

Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'ha volgut apostar per ser un projecte engrescador, transversal i que treballa des de la cultura, l'ensenyament i el turisme. La presidenta Carme Pallàs ha explicat que "és emocionant i estem molt contents i orgullosos d'acollir el projecte Nilak".

Per la seva banda, la consellera de turisme Sílvia Iturria ha declarat que Nilak contempla el vessant social, transformadora i transversal i ha volgut agrair tant a l'ajuntament de Rocafort de Queralt com als tècnics del Consell Comarcal per la gran feina feta.

Durant les dues setmanes la carpa i la població acollirà companyies com Soralino, Ada Vilaró, Big Bouncers o Alta Gama. A part de les activitats d'exhibició, l'estada comptarà amb tallers per infants i famílies de dansa, circ amb Mireia Casabona, Big bouncers i Ariadna Jucosa.

La companyia LaSúbita serà l'encarregada de la direcció de la creació comunitària, gràcies a la col·laboració amb l'APDC, dins del projecte Carretera i Dansa que es realitzarà amb la col·laboració de l'Associació de dones Rocafortines i l'Associació de Rocafort, i que es crearà in situ durant l'estada del projecte. A més a més, durant els 10 dies es faran visites guiades per la població i el seu entorn, amb Valentí Gual i el Club Ciclista de Rocafort a més de tast de vins i cerveses locals.

El Museu de la Vida Rural ha estat l'equipament cultural que ha connectat el projecte Nilak amb els agents educatius de la Conca de Barberà. A més la proposta educativa de Nilak adreçada a les escoles de la Conca de Barberà s'inspira en el programa d'educació cultural per la sostenibilitat del Museu. «Estem convençuts del poder educatiu de les arts. Per això ens sembla que Nilak és un projecte imprescindible perquè connecta mestres, escoles i població local», deia la directora del Museu, Gemma Carbó, durant la roda de premsa que s'ha fet al Museu de la Vida Rural per presentar el projecte. Els alumnes de la comarca podran compartir a la carpa dues funcions escolars a càrrec de la companyia Hotel Iocandi.

Les entrades estaran a la venda fins al 28 d'octubre de 12 a 14 hores a l'Ajuntament de Rocafort de Queralt i es posaran a la venda per internet a partir del dissabte 29 a través del següent enllaç: https://entradium.com/es/organizers/associacio-ultim-vals

El projecte Nilak ha format part del Pla d'impuls del circ 2019/21 de la Generalitat de Catalunya i ha guanyat els Premis Lluís Carulla 2020 i Serra d'or 2021 en Arts escèniques.