La Conca de Barberà acull un esdeveniment enoturístic adreçat al públic familiar amb una vintena d’actes programats

01/07/2022 Actualitat

La Conca de Barberà acull un esdeveniment enoturístic adreçat al públic familiar amb una vintena d’actes programats

Els municipis de Blancafort, l’Espluga de Francolí i Pira seran escenari els propers dies 9 i 10 de juliol del Vinyafest en família, un esdeveniment que ha programat prop d’una vintena d’actes adreçats al públic familiar a l’entorn del paisatge de vinya de la Conca de Barberà, el cor del trepat. El festival està organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la DO Conca de Barberà.

El 9 i 10 de juliol arriba el Vinyafest, organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració del consell comarcal i la D.O. Conca de Barberà. L’esdeveniment neix amb la voluntat de connectar el públic familiar amb el paisatge de vinya al cor del trepat

L’esdeveniment sorgeix de l’operació “Vinya en família”, impulsada pel Patronat dins del Projecte d’Especialització i Competivitat Territorial PECT turisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació. Entre les conclusions dels diferents treballs duts a terme els darrers tres anys s’ha posat de manifest la necessitat d’implicar el sector privat vinculat a la vinya i l’enoturisme en la creació de propostes específiques per atraure el turisme familiar. L’organització del Vinyafest en família vol posar a l’abast del públic una experiència pilot que exemplifica aquesta estratègia i per a possibles futures noves iniciatives que el sector decideixi impulsar en l’àmbit de l’enoturisme familiar.

Concerts, tallers i activitats per a tots els públics a tres municipis de la comarca

El programa del Vinyafest en família contempla activitats durant tot el cap de setmana del 9 i 10 de juliol en diferents escenaris, entre els quals diferents cellers de les localitats de Blancafort, l'Espluga de Francolí i Pira. Les activitats programades permetran gaudir de manera gratuïta d’un ampli ventall d’actes i assistir a actuacions musicals en directe, descobrir a través d'una gimcana els secrets del trepat, o fer una passejada nocturna per conèixer les constel·lacions i les aus nocturnes. També hi haurà tallers per a tota la família o espectacles com el que explica la tradició d'aixafar el raïm. Visites guiades als cellers i oferta de restauració i de tast de vins completen una programació que vol traslladar al públic de totes les edats l'essència d'un entorn de vinya i una cultura que té a la Conca de Barberà identitat pròpia.

Figures emergents i iniciatives premiades al Vinyafest en família

Entre els concerts programats destaca l’actuació que de manera gratuïta oferirà l’artista Ven’nus a Pira, el dissabte 9 de juliol a les 20.30h. Considerada una de les figures emergents de l'escena del pop català, serà al Vinyafest en família després de passar aquest estiu per reconeguts festivals musicals com el Festival dels Jardins de Pedralbes o el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú.

Els assistents també podran gaudir d’una variada oferta enogastronòmica a través del servei de bar foodtruck i amb una proposta recentment premiada, el Wine Truck, reconeguda com la millor iniciativa emprenedora en la darrera edició dels Premis Vinari d’Enoturisme per fer promoció i d’altaveu dels productes vinícoles dels cellers del país.

Podeu consultar tota la informació sobre el Vinyafest en família i descarregar el programa a http://costadaurada.info/experiencies.

Accés al programa directe: https://costadaurada.info/sites/default/files/descarregat_el_programa.pdf