La Conca de Barberà acull una nova edició del Curcubeu: la jornada intercultural de la comarca.

28/10/2022 Actualitat

La Conca de Barberà acull una nova edició del Curcubeu: la jornada intercultural de la comarca.

El Curcubeu se celebra del dijous 3 al diumenge 6 de novembre

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà recupera el Curcubeu, la jornada intercultural de la Conca de Barberà, que ha decidit enfocar aquesta 5a edició als conflictes bèl·lics, l’asil i el refugi, descentralitzant els diferents actes per la comarca.

La jornada s’iniciarà el dijous 3 de novembre a les 17.30h, a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc amb els contacontes: De les tristors en farem fum. Contes d'aixopluc a càrrec de Carme González Carrascosa. La mateixa activitat, també es durà a terme l’endemà, divendres 4 de novembre a les 17.30h a la Biblioteca Municipal de Santa Coloma de Queralt.

El dissabte 5 de novembre tindran lloc dues xerrades, a les 12h al Local Social de Blancafort, Educació per la Llibertat a càrrec d’Open Arms. A les 18h a la Sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga de Francolí, Conflictes armats: panoràmica global i claus des d’una perspectiva de gènere, a càrrec de lEscola de Cultura de Pau (UAB).

Per acabar, diumenge 6, a les 12h a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc es durà a terme la presentació del llibre El complex de Caín: El "ser o no ser" d'Ucraïna sota l'ombra de Rússia, de Marta Rebón. De la història en comú de Rússia i Ucraïna a la independència el 1991. Del distanciament iniciat el 2014 amb el moviment popular conegut com euromaidà a l’actual invasió de l'exèrcit rus, que ha provocat un èxode massiu de refugiats i el desenterrament de l'amenaça nuclear. El complex de Caín aborda la complexa relació entre els dos països a partir de les claus que ens aporta la seva rica literatura —de Vasili Grossman a Nikolai Gógol, de Svetlana Aleksiévitx a Anton Txékhov, de Liudmila Ulítskaia a Andrei Kurkov. Un llibre que ens permet conèixer l'imaginari cultural d'una guerra que està trastocant la geopolítica mundial.

La Jornada Intercultural està organitzada pel Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades (SAPIER) de l’Àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i compta amb la participació de l’Ajuntament de Montblanc, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Ajuntament de Blancafort.