La Conca de Barberà assoleix el 80,20% de reciclatge durant el 2021, molt per sobre de la mitja catalana

26/01/2022 Actualitat

La Conca de Barberà assoleix el 80,20% de reciclatge durant el 2021, molt per sobre de la mitja catalana

Durant el mes d'octubre de 2020 es va posar en marxa el nou servei amb la recollida porta a porta i amb contenidors intel·ligents i durant el 2021 s’ha acabat consolidant

La comarca de la Conca de Barberà ha assolit durant el 2021, que es recicli un 80,20%. Aquestes dades només verifiquen que el nou servei, que es va posar en marxa des del Consell Comarcal el passat octubre del 2020, no només és efectiu sinó que supera la mitjana catalana que es troba en un 45,91%. A més si es fa la comparativa d'aquests tres anys, el reciclatge ha augmentat un 27,69%.

S'ha d'agrair a la ciutadania que hagin incorporat aquests serveis a les seves vides i amb la conscienciació necessària, mediambientalment parlant, i més, tenint en compte que la pandèmia ha dificultat la posada en funcionament d'aquests.

El Consell té delegada la competència de gestió de residus municipals dels 22 municipis de la comarca, dels quals la recollida porta a porta es va instaurar als municipis de Barberà de la Conca, l'Espluga de Francolí, Sta. Coloma de Queralt, Sarral, Vimbodí i Poblet, Montblanc i Vilaverd i el de recollida en contenidors tancats o intel·ligents es va implementar a la resta de municipis.

Així mateix, gestiona les deixalleries de Montblanc, Sarral, Barberà de la Conca, Vilaverd, Sta. Coloma de Queralt, l'Espluga de Francolí i Vimbodí i Poblet i la gestió de la deixalleria mòbil i servei de recollida porta a porta de voluminosos i poda.

Els tres municipis que han destacat més són Vilaverd 88,91%, Barberà de la Conca 85,76% i Vimbodí i Poblet 82,94%.

Com a reptes de cara al 2022 es troben el manteniment d'aquest nivell de recollida selectiva, millorant aquells municipis de la comarca que estan per sota de la mitjana i intentar resoldre aquelles incidències que es produeixen en alguns punts d'emergència.