La Conca de Barberà continua apostant fort pel turisme

01/02/2023 Actualitat

La Conca de Barberà continua apostant fort pel turisme

Durant l'any 2022 s'han fet diferents campanyes per tal de promocionar la comarca

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà durant l'any 2022 ha fet diferents campanyes per tal de promocionar la comarca amb l'objectiu de posicionar-la com a referent turístic.

Algunes de les accions dutes a terme el 2022 són campanyes de promoció en mitjans de comunicació específics a nivell català i nacional, participació en fires i promocions conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Daurada i amb l'Agència Catalana de Turisme.

A nivell de comarca es dona assessorament als Ajuntaments, es fan diagnosis i s'elaboren projectes de senyalització d'itineraris de senderisme i descripció de recorreguts per fer a peu i amb bicicleta pel territori. Tanmateix, es difonen les activitats locals a la web de turisme de la Conca i de La Ruta del Cister, butlletins setmanals i diàriament a través de les xarxes socials.

La Conca de Barberà compta amb el distintiu de Destinació de Natura i muntanya en família Muntanyes de Prades i juntament amb La Ruta del Cister forma part dels segells d'enoturisme i turisme cultural on participa amb totes les promocions turístiques de la Generalitat de Catalunya.

L'Oficina Comarcal de Turisme és l'aparador de tots els actius turístics dels municipis i és el lloc on es redistribueix el turisme, s'informa dels recursos de la comarca en funció de la demanada.

Altres mitjans de difusió són els viatges de familiarització i premsa d'agents turístics, agències de viatge, periodistes, etc. per incrementar coneixement i generar notorietat i més posicionament estratègic de la comarca.

A més a més, l'any 2022 és un any destacat pel fet que s'ha aconseguit el projecte Next Generation – GR175 La Ruta del Cister per crear aquest recorregut com a un producte turístic natural i sostenible que es desenvoluparà en els pròxims tres anys i significarà un gran motor de desenvolupament econòmic per la Conca de Barberà, l'Alt Camp i l'Urgell.