La Conca de Barberà recupera lleugerament l'activitat turística durant el 2021

03/02/2022 Actualitat

La Conca de Barberà recupera lleugerament l'activitat turística durant el 2021

Els catalans i els visitants procedents d'Europa són els que més han visitat la Conca de Barberà durant el 2021

Com cada any, el Servei de Turisme del Consell fa balanç del turisme anual a la Conca amb les dades recollides de les oficines de turisme, museus, monestir, web turística, xarxes socials, etc. de la comarca.

Malgrat les restriccions, els confinaments i el tancament causat per la Covid-19 que han continuat durant l'any 2021, les dades de les quatre oficines de turisme de la Conca han estat atípiques i encara no s'ha arribat a dades prepandèmia, a poc a poc s'hi van acostant.

Visites a la pàgina web de turisme comarcal

Aquest any s'han registrat un total de 63.491 de sessions (període de temps en el que els usuaris interactuen al portal web) i 50.001 usuaris (són tots els navegadors o dispositius que utilitza una persona para accedir al portal web, que representa un augment del 22,79% respecte a l'any 2020 (39.437 persones usuàries l'any passat).

Les xarxes socials

Per tal de dinamitzar les xarxes socials de Conca Turisme, s'han fet les següents accions: Sortejos de productes agroalimentaris Fet a la Conca, joc de preguntes Trivial, Reels dels pobles per zones: Alt Gaià, Vall del Corb, Muntanyes de Prades, Conca estricta i vídeos promocionals per a la campanya "Mil tresors per descobrir" de 30 segons.

Procedència dels visitants a la Conca de Barberà

Els catalans i els visitants procedents d'Europa són els que més han visitat la Conca de Barberà durant el 2021.

Pel que fa als turistes catalans, el 36,54% procedien de Barcelona i comarques, el 7% de Tarragona, el 6,43% de Lleida i el 3,35% de Girona.

Pel que fa als turistes espanyols, el nombre major han estat els valencians, seguits dels madrilenys, bascos i aragonesos.

El turisme procedent d'Europa majoritàriament ha estat francès tot i que alemanys, belgues i holandesos han augmentat considerablement.

Lloc d'allotjament dels turistes que visiten la Conca

La majoria de visitants s'han allotjat a la província de Tarragona -majoritàriament a la Costa Daurada -, als municipis de Salou, Cambrils, la Pineda, etc. Els visitants allotjats a la Conca de Barberà han representat un 12,06%, aquest 2021 s'hi han allotjat 810 persones més que el 2020.

Els principals llocs d'allotjament d'aquestes persones han estat a l'Espluga de Francolí (3,43%), Vimbodí i Poblet (5,73%), Montblanc i voltants (1,4%) i Vilanova de Prades (1,5%). Cal destacar que el 5,62% de les persones allotjades a la Conca ho han fet amb autocaravana.

Per finalitzar, els llocs més visitats han estat el monestir de Poblet, les Coves de l'Espluga, el Museu Fassina Balanyà, el Museu del Pessebre de Catalunya i el Museu i Forn de Vidre.