La Conca de Barberà se situa número 1 en el rànquing de reciclatge de tot Catalunya durant el 2021

22/07/2022 Actualitat

La Conca de Barberà se situa número 1 en el rànquing de reciclatge de tot Catalunya durant el 2021

La comarca ha assolit el 80.4% de recollida selectiva

Aquest matí, el Director de l'Agència de Residus de Catalunya, Issac Peraire ha visitat les instal·lacions del Centre Comarcal de Tractament de Residus Municipals de la Conca de Barberà juntament amb l'Àngel Xifré, director de Serveis Territorials d'Acció Climàtica d'Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, on han estat rebuts per Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal, Marc Roca, conseller comarcal de Paisatge, Acció Climàtica i Agricultura i Josep Maria Vidal, alcalde de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

Aquesta ha començat amb la visita a l'ampliació de la planta de compostatge del CCTRM de la Conca de Barberà, finançada per l'Agència de Residus de Catalunya amb 3,7M€ i posteriorment, el Director de l'Agència de Residus de Catalunya, l'Isaac Peraire ha fet la presentació de les dades de residus del 2021.

Aquestes confirmen l'assoliment per part de la Conca de Barberà d'un reciclatge del 80,45 %, fet que situa a la Conca número ú en el rànquing de tot Catalunya. Peraire ha volgut felicitar a la Conca de Barberà per estar capdamunt al rànquing, ja que és l'única comarca que engloba tots els municipis de forma compacta i pel model pioner que engloba els polítics, l'equip tècnic i la ciutadania.

Com a pròxim objectiu ha remarcat que cal consolidar-lo i convertir-lo en normalitat i sobretot implementar models de taxa justa.

El sistema de recollida selectiva de la Conca de Barberà és un sistema mixt de set municipis que fan el porta a porta amb cubell identificatiu i 15 municipis amb contenidors intel·ligents o contenidors amb tarjeta d’obertura amb dues fraccions, de rebuig i orgànica.

La presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs ha indicat que aquestes xifres són fruit de l'esforç de tota la ciutadania per adquirir uns hàbits que han de ser el futur així com ha agraït la gran feina que fan els tècnics així com les tasques de pedagogia i els punts informatius que es duen a terme cada setmana en els diferents municipis de la comarca.

El conseller comarcal de Paisatge, Acció Climàtica i Agricultura, Marc Roca, ha explicat que els propòsits són consolidar aquestes xifres i millorar arribant al 90%.