La Conca de Barberà serà present al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

02/05/2019 Actualitat

La Conca de Barberà serà present al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Conca de Barberà acull l’acte precongressual del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, escollint a dos persones que representaran la comarca el 25 d’octubre al Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages, on tindrà lloc el 8é Congrés Nacional de la Gent Gran.

L’acte s’ha desenvolupat el dia 30 d’abril a la sala noble del Consell Comarcal. Aquesta reunió preCongrés forma part de la fase de recollida de les aportacions de les persones grans del territori i ha comptat amb la participació de les associacions de gent gran de la comarca.

La reunió començava amb la benvinguda per part de Magí Trullols, president del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran i conseller comarcal de Benestar Social.

Per la seva banda, Montserrat Perejuan, representant de la comarca, ha explicat i contextualitzat el Consell de la Gent Gran de Catalunya i ha demanat la màxima implicació i la participació de les associacions presents en el Congrés.

David Agustí, responsable de l’Oficina de Gent Gran Activa ha estat l’encarregat de presentar i explicar el 8è Congrés, que porta per lema “tenim veu, decidim” i que té l’objectiu d’arribar a acords i consensos de temes que afectin a les persones grans del país. També ha explicat les fases que conformen aquest Congrés, recalcant la importància de la fase postcongrés per portar a terme els acords que es preguin el dia 25 d’octubre.

Agustí Cerdan, tècnic de l’oficina de Gent Gran Activa, ha explicat el contingut de les dues ponències del 8è Congrés: “El present de les persona grans: drets i deures” i “Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment” i ha animat a treballar els documents de les ponències perquè cada territori pugui aportar la seva visió.