La Conca de Barberà torna a situar-se per segon any consecutiu com la comarca que més recicla de tot Catalunya

26/07/2023 Actualitat

La Conca de Barberà torna a situar-se per segon any consecutiu com la comarca que més recicla de tot Catalunya

Les dades de l'any 2022 situen la comarca amb el 77,24 %, molt per sobre de la mitjana catalana

La Conca de Barberà ha tornat a situar-se per segon any consecutiu com la comarca que més recicla de tot Catalunya amb un resultat del 77,24%. Ahir, el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire Soler, va presentar els resultats del balanç de la gestió dels residus municipals corresponent a l'any 2022.

I és que la Conca de Barberà gràcies a la implementació del model mixt de recollida selectiva; és a dir set municipis que fan el porta a porta amb cubell identificatiu i 15 municipis amb contenidors intel·ligents o contenidors amb targeta d'obertura amb dues fraccions, de rebuig i orgànica, i gràcies a la ciutadania, resulta ser un model que dona els millors resultats.

Des de l'àrea de medi ambient, es continua treballant per millorar en aquesta recollida selectiva, i per això, aquest mes de juliol, també es va implementar la recollida porta a porta en tèxtil, un sistema que està sent molt ben rebut per la població.

A més, també es fa molta pedagogia a la ciutadania i a les escoles, sigui amb els punts informatius que es fan mensualment, així com amb els tallers mediambientals amb els i les alumnes de les diferents escoles i instituts.