La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb el Consell Comarcal de la Conca en el desenvolupament del projecte de targetes moneder

04/11/2021

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb el Consell Comarcal de la Conca en el desenvolupament del projecte de targetes moneder

Avui, dimecres dia 3 de novembre, s’ha fet efectiva la signatura del conveni de col·laboració entre l’àrea d’Acció Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank per impulsar el projecte ‘Targetes moneder socials’.

Aquest projecte d’ajuda social utilitza la targeta moneder com a sistema d’intercanvi que facilita l’autonomia de les persones en risc d’exclusió en la compra i garanteix l’accés a l’alimentació fresca i envasada, a productes d’higiene i a productes de neteja de la llar. La compra dels productes es pot realitzar a qualsevol establiment de la comarca que disposi de pagament amb targeta.

El projecte ‘targetes moneder socials’ es va començar a desenvolupar el maig de 2020, quan l’àrea d’Acció Social del Consell Comarcal va veure incrementada la demanda de persones que requerien suport per satisfer les seves necessitats bàsiques, ja que els ingressos econòmics de persones i famílies es van veure disminuïts considerablement arran de la situació econòmica provocada per la crisi de la Covid-19.

Actualment, se’n beneficien una seixantena de famílies de la Conca de Barberà i que, de manera mensual, reben la recàrrega de la seva targeta moneder per tal que puguin adquirir els productes que necessiten. El servei s’activa quan l’àrea d’Acció Social detecta situacions de vulnerabilitat en algunes de les famílies que s’atenen.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha rebut una aportació econòmica de 6.000€ de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.

Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Alexis Gómez, director d'Institucions de Tarragona, i David Del Estal, director de l'oficina de Montblanc han fet efectiva la signatura del conveni en una trobada al Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal.