La III Setmana de la Salut de les Dones es focalitza en la sexualitat i la salut emocional

11/05/2021

La III Setmana de la Salut de les Dones es focalitza en la sexualitat i la salut emocional

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza, per tercer any consecutiu, la Setmana de la Salut de les Dones i que s’ha presentat avui per donar a conèixer totes les activitats que s’han programat.

 

Enguany, les diferents accions programades se centren en el plaer femení i, també, en la salut emocional, aquesta última «tan important i necessària en època de pandèmia», apunta Aida Morgades, consellera comarcal d’Igualtat, que recorda que les dones han sigut «les més afectades» per les conseqüències derivades de la Covid-19.

 

La Setmana de la Salut de les Dones tindrà lloc del 24 al 31 de maig, quan es realitzaran un total de vuit xerrades i tallers de caràcter gratuït i en línia amb la col·laboració de l’Equip d’Atenció Primària del CAP de Montblanc i del CAP de Santa Coloma de Queralt.

 

Calendari d'activitats

 

Dilluns, 24 de maig

De les 09.30h a les 11.30 o de les 18.00h a les 20.00h

Xerrada: ‘Camí cap al plaer femení’, a càrrec de Gemma March i Anna Pares, infermeres i llevadores de l’ASSIR Tarragona-Valls.

 

Dimarts, 25 de maig

De les 09.30h a les 12.00h

Taller ‘Les emocions davant les dificultats, a càrrec de Carmen Torrella, terapeuta de gestió emocional.

 

De les 18.00h a les 20.30h

Taller ‘Pràctica corporal per a l’alliberació de la tensió i l’estrès’, a càrrec de Carmen Torrella, facilitadora certificada de TRE i terapeuta de gestió emocional.

 

Dimecres, 26 de maig

De les 09.30h a les 11.00h

Taller “Relaxació: el valor del meu cos’, a càrrec de Karen Expósito, infermera de l’ABS de Santa Coloma de Queralt.

 

De les 18.00h a les 20.00h

Taller ‘Relaxació fàcil i automassatge a casa’, a càrrec d’Eva Cornejo, infermera de l’ABS de Montblanc.

 

Dijous, 27 de maig

De les 09.00h a les 10.15h

Taller ‘Remeis naturals en la menstruació i en la menopausa’, a càrrec d’Helena Andreu, naturòpata i quiromassatgista.

 

De les 16.00h a les 18.00h

Xerrada ‘Gestió de les emocions en època de pandèmia’, a càrrec d’Antònia Quintana, psicòloga clínica del CSMA a Montblanc.

 

Per a participar de les activitats programades cal inscriure’s prèviament a: www.concadebarbera.cat/siad/inscripcions. Un cop formalitzada la inscripció, les persones registrades rebran un enllaç per accedir a l’activitat. Laura Clarisó, treballadora social sanitària del CAP de Santa Coloma de Queralt, anima a tothom a participar-hi per tal d’arribar al màxim de població; mentre que Dèbora Fernández, treballadora social sanitària del CAP de Montblanc, assenyala la importància que les dones coneguin el seu propi cos, sobretot, quan la pandèmia «ha evidenciat problemes emocionals i físics» sobretot en les dones.

 

 

Recollida solidària de productes nous d’higiene femenina

 

D’altra banda, durant aquests mateixos dies, també es farà una recollida solidària de productes d’higiene femenina i de la qual en farà la distribució posterior Càritas, per tal que arribi a les dones que més ho necessiten. En aquest sentit, Morgades també assenyala que «la pobresa està molt feminitzada» i que moltes dones no poden accedir als productes bàsics d’higiene femenina. De la mateixa manera, Laura Anglès, cap de l’àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, fa incís que aquests tipus de productes acostumen a ser cars ja que, a més, no tenen l’IVA reduït.

 

Tothom qui hi vulgui participar podrà portar compreses, copes menstruals, tampons, gels d’higiene íntima i altres productes a:

 

L’Espluga de Francolí

-Ajuntament, de les 09.00h a les 13.00h

-Pati de l’Antic Hospital, de les 09.00h a les 13.00h

 

Santa Coloma de Queralt

-Ajuntament, de les 09.00h a les 13.00h

-Església, el diumenge en horari de missa

-Oficina del Consell Comarcal, de les 09.00h a les 13.30h

 

Montblanc

-Ajuntament, de les 09.00h a les 13.00h

-Església de Santa Maria, de les 11.00h a les 13.00h i de les 16.00h a les 18.00h

-Consell Comarcal, de les 09.00h a les 13.30h

 

Vimbodí i Poblet

Perruqueria Núria, de les 11.0h a les 13.00h i de les 16.00h a les 18.00h

 

Campanya a les xarxes socials

 

Durant la setmana del 24 al 31 de maig, també es convida a les persones usuàries d’Instagram a participar en la campanya #JoFaigSalut, que consisteix en fer-se una foto fent salut (mental, emocional, física, etc) i publicar-la a Instagram mencionant @igualtatconca amb l’etiqueta #JoFaigSalut.

 

La III Setmana de la Salut de les Dones commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que se celebra el 28 de maig. L’esperança de vida de les dones és 86,2 anys i, moren, sobretot, de malalties circulatòries, tumors i malalties respiratòries. Els estudis també mostren que el 43,2% de les dones té excés de pes i que el 81,1% fa activitat física saludable, mentre que el 20,5% de dones consumeixen tabac i el consum de risc d’alcohol se situa a l’1,7%.

 

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ de St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32, per correu electrònic a siad@concadebarbera.cat o bé per WhatsApp al 608 52 14 20.