La nevada posa a prova l'aplicació que avisa les famílies de canvis en el transport escolar

05/03/2018 Actualitat

La nevada posa a prova l'aplicació que avisa les famílies de canvis en el transport escolar

Les fortes nevades que aquests dies han afectat Catalunya i especialment la Conca de Barberà han suposat la primera prova de foc de la nova aplicació per a mòbils Traceus que permet als pares tenir informació instantània sobre el funcionament del servei de transport escolar dels seus fills.

El Servei d'Ensenyament del Consell Comarcal ha estrenat aquest curs l’app per a mòbils TRACEUS. TRACEUS és una plataforma web enfocada a la gestió de rutes escolars que permet conèixer, en temps real, l’estat de les rutes i enviar alertes i notificacions a les famílies. Una eina gratuïta que s’instal·la als telèfons mòbils o tauletes digitals i que permet una interconnexió immediata entre els pares, els centres escolars, les empreses de transport i el Consell Comarcal.

Mercès a aquesta eina, les famílies que la tenen instal·lada, i les mateixes empreses encarregades de fer el transport, han rebut informació instantània sobre els canvis en el servei ocasionats per les nevades. Les notificacions arriben de forma immediata al mòbil on estigui instal·lada l'aplicació i això ha estat un gran avantatge per a les famílies.

Vistos els resultats disponibles, ara per ara la valoració que se’n fa des del Consell Comarcal no pot ser més positiva. La plataforma ha funcionat molt bé i s’ha pogut facilitar informació actualitzada als pares de forma àgil, ràpida i fiable.

El Consell Comarcal aposta per les noves tecnologies, orientades a oferir una major seguretat i informació als pares i mares dels nostres alumnes. Per aquest motiu, a l'inici del curs 2017-2018 la Conca de Barberà va ser pionera en la implantació als centres educatius públics de la comarca d’aquest sistema avançat en seguretat per a gestionar les rutes escolars.

En aquests moments s’està fent el desplegament de TRACEUS entre els pares i mares dels alumnes del Servei Comarcal de Transport Escolar amb molt bona acollida entre aquests.