“La Nova Ruralitat: territoris resilients i dona emprenedora” al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

27/10/2022 Actualitat

“La Nova Ruralitat: territoris resilients i dona emprenedora” al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

Dijous dia 26 d’octubre es va portar a terme la 2a. edició Jornada “La Nova Ruralitat: territoris resilients i dona emprenedora” al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (Tarragona)

La Fundació PIMEC i Pallarsactiu, SA, va organitzar aquesta jornada amb la col·laboració de PIMEC Tarragona. En la I jornada celebrada l’any passat, “La Nova Ruralitat: dona, innovació i tradició”, es van explorar les connexions entre emprenedoria femenina, innovació i tradició com a eix de reactivació econòmica de les zones rurals. L’enfocament d’aquesta II edició és Territoris Resilients i Dona Emprenedora. Es tracta d’avançar en el concepte de micro i petita empresa, la qual, a través de la seva activitat, contribueix a la sostenibilitat de l’entorn i el converteix en territori resilient.  

En un entorn marcat per una complexitat i una nova forma d'entendre el creixement, les decisions que prendrem en els propers anys condicionaran la nostra forma de viure i generar progrés, així com el de les generacions futures. Així doncs, el repte és fer compatible el creixement amb la protecció del planeta.

A la jornada, van estar presents la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs i el director de Concactiva i del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, Jordi París entre d’altres personalitats de la comarca.

El programa va constar de diferents xerrades: “Territoris reslients”, “Els boscos catalans” i “Ser digital en entorns rurals resilients”, una taula rodona de Tecnologia en els territoris resilients i taules d’experiències empresarials.