La posta en marxa del nou servei de recollida de la brossa es retarda fins al setembre

28/04/2020 Actualitat

La posta en marxa del nou servei de recollida de la brossa es retarda fins al setembre

El nou servei de recollida dels residus municipals amb contenidors amb obertura magnètica s’iniciarà el dia 1 de setembre, mentre que el sistema recollida porta a porta començarà l’1 d’octubre.

D’acord amb les previsions inicials, aquests serveis haguessin hagut de posar-se en marxa el proper dia 1 de maig. Però les mesures adoptades per l’Estat, mitjançant la declaració de l’estat d’alarma, així com la normativa estatal i catalana, han suposat un impacte en els contractes vinculats a tot tipus de serveis i prestacions contractades pel Consell Comarcal, i ha fet necessari replantejar la data d’inici del servei.

El nou servei comarcal de recollida d’escombraries preveu la implantació d’un sistema de recollida porta a porta a Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vimbodí i Poblet, Barberà de la Conca i Vilaverd. A la resta de municipis s’instal·laran contenidors tancats amb targeta magnètica d’obertura.

El nou model de gestió es posa en marxa de forma paral·lela al nou contracte de la brossa adjudicat el passat mes de setembre a l'empresa Urbaser SA-Corporación CLD Servicios Urbanos de Tratamientos de Residuos SL (UTE Conca de Barberà III) per un preu anual d’1.600.000 €. El nou contracte preveu també renovar la flota de vehicles per uns de més sostenibles i ecològics.