La presidenta del Consell Comarcal assisteix a la inauguració de la 456a Fira de Sant Vicenç a l’Espluga de Francolí

22/01/2022

La presidenta del Consell Comarcal assisteix a la inauguració de la 456a Fira de Sant Vicenç a l’Espluga de Francolí

Aquest matí la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà Carme Pallàs ha assistit a la inauguració i obertura del recinte de la 456a Fira de Sant Vicenç "El foc, el nostre origen" que s'està duent a terme a l'Espluga de Francolí.

Una fira que compta amb més de 450 anys d'història i és coneguda pel seu vessant agrari i d'artesania i enguany, afegint el foc i el retorn als orígens.

A les 11 hores ha tingut lloc la inauguració de la Fira a càrrec de la diputada Carme Ferrer d'Ocupació i Emprenedoria. Allà s'han trobat amb els diferents regidors i regidores de l'ajuntament i representants de les entitats municipals així com de l'Associació de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní que ha estat la colla convidada.
Han fet un recorregut per la Fira de Sant Vicenç on ha aprofitat per visitar les entitats i botigues del municipi i també ha parlat amb l'ADF de l'Espluga de Francolí.

Posteriorment, han anat a l'Antic Hospital per visitar l'espai "El Foc Convidat" amb la Festa de la Fil·loxera i l'exposició dels elements de cultura popular de la Festa de la Fil·loxera: les fil·loxeretes, els ceps i els pagesos i que, enguany, compta amb la col·laboració de l'Associació de la Festa de la Fil·loxera i l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia. En aquest espai han aprofitat per veure els elements del seguici, han explicat aquesta festa del foc i han estat convidats a assistir-hi aquest any.

Allà s'ha fet la inauguració la qual, ha comptat amb els parlaments de l'alcalde de l'Espluga de Francolí Josep Maria Vidal Minguella i de la diputada Carme Ferrer.

Per finalitzar, han acabat de fer el recorregut per la fira, han visitat els estands de cellers, cooperatives vinícoles i d'altres productes de la comarca, el punt informatiu del Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i els tallers de confecció d'espelmes amb cera d'abelles.

Fotos de l'Espluga FM Ràdio.