La presidenta del Consell Comarcal assisteix a la trobada d'agraïment a les agrupacions de defensa forestal

23/01/2022 Actualitat

La presidenta del Consell Comarcal assisteix a la trobada d'agraïment a les agrupacions de defensa forestal

Aquest matí la nostra presidenta Carme Pallàs ha assistit a la trobada d'agraïment a les agrupacions de defensa forestal que ha tingut lloc a l'Espluga de Francolí.
L'acte ha comptat amb la participació de la consellera d'Acció Climàtica Teresa Jordà, l'alcalde de l'Espluga de Francolí Josep M. Vidal, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona Teresa Pallarès, la diputada d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona Carme Ferrer, el conseller comarcal de Paisatge, Acció Climàtica i Agricultura Marc Roca, la directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi Anna Sanitjas, la directora general d'Energia Assumpta Farran, el director dels Serveis Territorials a Tarragona Àngel Xifré i regidors i regidores de l'ajuntament de l'Espluga de Francolí.

Un acte molt emotiu que ha començat a l'oficina de turisme, a la sala de coordinació on es van reunir durant la riuada i  on l'alcalde de l'Espluga de Francolí Josep Maria Vidal Minguella ha volgut fer esment al que va passar durant el 2019 i la consellera d'Acció Climàtica Teresa Jordà ha signat el llibre d'honor.
S'han dirigit a la zona 0 (la zona de la riuada que va quedar més afectada) a la banda del riu on va desaparèixer el restaurant i on van quedar afectades una empresa d'esports d'aventura i tota una sèrie de restaurants. Han visitat la zona i l'alcalde ha volgut recordar com van ser aquells dies i així com la bona coordinació i el gran ajut que van tenir per part dels ADF de l'Espluga, dels ADF de molts llocs diferents de Catalunya, així com de Protecció Civil de Montblanc, etc.

Un cop finalitzada la visita, han recorregut estand per estand la 456a Fira de Sant Vicenç i han fet una aturada a l'estand de l'ADF de l'Espluga on els hi han fet l'explicació del material que utilitzen i li han fet unes demandes a la consellera.

L'acte protocol·lari ha sigut a la plaça davant del Casal, on un representant de Riuada Solidària ha llegit un manifest molt emotiu en el que ha agraït la feina dels voluntaris de l'Espluga de Francolí. Seguidament ha parlat el president de l'ADF de l'Espluga David Sáez el qual s'ha emocionat molt i ha volgut també agrair tota la coordinació i el suport rebut. L’alcalde de l'Espluga ha volgut donar les gràcies a tothom, en l'àmbit comarcal, de país i de poble, així com tots els ajuts i les persones que van voler ajudar participant en logística, neteja, entre d'altres.

L'acte ha estat tancat amb el parlament de la consellera Jordà, la qual ha agraït el voluntariat de les ADF de tot Catalunya, mencionant que són voluntaris, donant valor al voluntariat i s'ha compromès a cuidar-los i a continuar treballant en aquesta línia.