La setmana vinent comença a Rocafort de Queralt una prova pilot de recollida selectiva amb contenidors intel•ligents

30/05/2018 Actualitat

La setmana vinent comença a Rocafort de Queralt una prova pilot de recollida selectiva amb contenidors intel•ligents

La setmana vinent comença a Rocafort de Queralt una prova pilot per portar a terme la recollida selectiva dels residus municipals amb contenidors intel•ligents.

El Consell Comarcal aposta per canviar el model de recollida dels residus de la comarca amb l’objectiu d’anar augmentant la xifra dels que es recullen selectivament. En aquest moments la taxa de recollida selectiva és del 50%, superior a la mitjana catalana, però lluny del que exigeix la Unió Europea A Rocafort de Queralt s’implantaran quatre illes amb tres contenidors cada una (orgànica, rebuig i envasos) que es podran obrir mitjançant una targeta electrònica a partir d’aquest divendres 1 de juny.

Cada família disposarà d’una tarja per poder llençar la brossa. Per altra part, les bosses de les escombraries estaran identificades amb un codi que correspondrà a cada unitat familiar. Tant les bosses com les targetes les subministrarà gratuïtament l’Ajuntament.

En sis mesos es farà una anàlisi d’aquesta prova pilot per determinar si s’acaba implantant a altres pobles de la Conca de Barberà.